Analoge Kalender download

Wie mijn multiculturele "analoge" kalenderklokje zelf wil uitproberen kan het via deze pagina downloaden. Alle bestanden die nodig zijn staan bij elkaar in een zip-bestand.

Installeren is gemakkelijk. Maak een map aan voor het kalenderklok-programma (bijvoorbeeld "C:\Program files\PjotrWare\AnaCal"), en pak daarin het zip- bestand uit. Het programma zelf heet "anacal05.exe". Daarnaast worden allerlei bestanden uitgepakt die gegevens over de feestdagen bevatten, en dag- en maandnamen in andere schriftsystemen.

Er zit ook een programma "DIYCalEditor.exe" bij. Hiermee kun je allerlei doe-het-zelf-kalenders maken, die zijn gebaseerd op de Gregoriaanse kalender. "DIYCalEditor.exe" wordt gestart vanuit het kalenderklokje als in het kalenderstijl-menu wordt gekozen voor "Doe-het-zelf-kalenders" en daarbinnen voor "DHZ-kalenders bouwen en aanpassen".

Vanaf versie 2.0 van het kalenderklokje kun je thematische datumlijsten toevoegen met bijvoorbeeld belangrijke data in de Russische geschiedenis, geboortedata van Franse schrijvers of onafhankelijkheid van coloniën. Elke datumlijst hoort bij slechts één bepaalde kalenderstijl. Datumlijsten kun je hier downloaden -- en uploaden, als je een zelfgemaakte lijst met anderen wilt delen.

Download AnaCal (het kalenderklokje), versie 2.0

Download AnaCal (het kalenderklokje), versie 1.8

Download AnaCal (het kalenderklokje), versie 1.7

Download AnaCal (het kalenderklokje), versie 1.6

Update-historie

Versie 2.0 (11 November 2010 Greg.): Je kunt nu extra datumlijsten toevoegen, bijvoorbeeld geboortedata van componisten. Zelfgemaakte datumlijsten kun je hier delen.

[Toon/verberg] meer/minder...

Versie 1.8 (27 September 2010 Greg.): De achtergrond van de kalender kan nu ook doorzichtig worden gemaakt. In het instellingen-venster is daar een speciale knop voor gemaakt. Wanneer de kalender wordt geselecteerd, wordt de rand getoond, zodat de kalender vergroot en verkleind kan worden. Selecteer je een ander programma, dan verdwijnt de rand weer. De kalender (of welk ander programma ook) selecteer je door te klikken op een van de zichtbare onderdelen.


Versie 1.7 (20 Mei 2010 Greg.): Deze versie kan ook verschuivende dagen aan zoals Koninginnedag (29 April als 30 April op Zondag valt), en dagen die op een bepaalde weekdag vallen zoals Moederdag (tweede Zondag van Mei).


Versie 1.6 (11 Februari 2009 Greg.): Van de werkpaarden-kalender is er nu een tweede versie, met gewijzigde namen voor de weekdagen, en een vaste plaats van de weken in het jaar.


Versie 1.4 (21 September 2008 Greg.): Met het afdrukscherm kun je nu ook agenda's maken. De gebruikte kalender is altijd de Gregoriaanse, en er kunnen feestdagen van de Gregoriaanse en andere kalenders worden weergegeven, al of niet met de datum in de betreffende kalender. Er zijn verschillende agenda-layouts beschikbaar:

De agenda's hebben een pagina-indeling in katernen.

Een agenda wordt opgeslagen als HTML-bestand, ge-layout met behulp van een standaard-stylesheet (CSS-bestand). Je kunt het CSS-bestand zelf aanpassen, en daarna de agenda inlezen in een tekstverwerker om hem verder opsieren.

Deze informatie staat nog niet in het help-bestand.


Versie 1.3b (26 maart 2006 Greg.):


Versie 1.3a: Knop "HTML" in Lijst van data kopieert data als HTML-tabel naar het prikbord (Lijst van data: Help→Lijst van data of Ctrl+L in de kalender)


Versie 1.3 (23 Maart 2006 Greg.): Hint toegevoegd met precieze tijd van zonsopkomst en zonsondergang.


Versie 1.2 (18 Maart 2006 Greg.): Gecorrigeerde Paaskalenders (de feestdagen werden niet correct geplaatst). Aanduiding van zonsopkomst en zonsondergang door een gele en een blauwe stippellijn in de klok.


Versie 1.1 (9 Juni 2005 Greg.): Herziene Paaskalenders en Tolkien's kalender van de Gouw (de Hobbitkalender).


Nieuwe versie (1.0) (5 Mei 2004 Greg.): met Paaskalenders, die zijn georienteerd op de Christelijke hoogtijdagen in het kerkelijk jaar.